hemoroizii, cauze, simptome, remedii, tratament, unguent si cremahemoroizii, cauze, simptome, remedii, tratament, unguent si crema

Un tratament pentru hemoroizi este mult mai complicat decât pare la prima vedere. Tratamentele pentru hemoroizi sunt medicale sau naturiste. Amândouă sunt indicate și necesare în funcție de gradul hemoroizilor patologici si de sfaturile medicului specialist.

În primul rând, tratamentul pentru hemoroizi implică înlăturarea cauzelor care au dus la apariția acestei afecțiuni. Evitarea constipației prin utilizarea laxativelor și o dietă alimentară corectă. Sunt indicate și o serie de tratamente naturiste dar și exerciții fizice (gimnastică, exerciții kegel, plimbări). Dacă vrei sa aflii cât mai multe informații despre sănătate și cum sa previi afectiunile citește noutatile și sfaturile de pe MondoNews.

La hemoroizii de gradele I și II se pot face tratamente fără operație. Masele hemoroidale mari se pot trata cu ligatura cu bandă de cauciuc care presupune strangularea hemoroidului pentru stoparea circulației sanguine. Acest tip de tratament poate fi dureros deoarece implică acțiunea directă asupra zonei cu probleme.

Scleroterapia presupune injectarea unei substanțe chimice în masele hemoroidale. Nu reprezintă o soluție permanentă și rezultatul este asemănător ca și în cazul ligaturii cu banda de cauciuc. Tratamentul pentru hemoroizi mai poate fi făcut și prin alte metode care au la bază cauterizarea și cicatrizarea zonei afectate. Dezavantajul tratamentelor cu laser sau impulsuri electrice este că posibilitatea recurenței este mult mai mare decât în cazul ligaturării.

Un alt tratament pentru hemoroizi este cel realizat cu dispozitivul Ultroid. Este o metodă simplă, ieftină și nedureroasă care presupune transmiterea unei puteri de șase volți către masele hemoroidale până la dispariția acestora. Durata intervenției este de aproximativ 10 minute și 85% dintre pacienți nu au prezentat reacții adverse.

La hemoroizii de gradele III și IV unica soluție de tratament este intervenția chirurgicală. Această metodă presupune rezecția pereților hemoroidali. Hemoroidectomia constă în realizarea unei mici incizii în zona anală pentru înlăturarea hemoroizilor. Este o metodă dureroasă și necesită o perioadă de recuperare mai mare.

Hemoroidectomia capsată este un tratament mai puțin invaziv și dureros decât hemoroidectomia obișnuită. Capsele stopează alimentarea sanguină a maselor hemoroidale. Totuși este o variantă riscantă, dezavantajul principal presupunând prolapsarea.

Tratamentul pentru hemoroizi poate fi făcut și cu ajutorul remediilor naturiste. Neinvazive, mai puțin dureroase și mai ieftine, acestea au început să fie preferate de pacienți chiar dacă durata tratamentului este mai mare decât în cazul unei operații.

În prezent există numeroase remedii și tratamente naturiste eficiente pentru hemoroizi. Ele pot fi folosite pentru profilaxie și tratament, fiind utile pentru ameliorarea simptomelor și pentru vindecare. Remediile naturiste și produsele dezvoltate 100% natural din plante cum ar fi o crema de hemoroizi sau un unguent analgezic, pot fi extrem de eficiente mai ales dacă sunt folosite în paralel cu o dietă alimentară bogată în fibre și cu exerciții fizice zilnice.

Nu în ultimul rând, tratamentul pentru hemoroizi poate fi făcut cu ajutorul anumitor plante care au efecte calmante, astringente sau antiinflamatoare. Gălbenelele, pelinul, aloe vera sunt principalele variante alese de persoanele care suferă de hemoroizi și preferă să se trateze la domiciliu.

Însă, indiferent de metoda de tratament pentru hemoroizi aleasă, persoana în cauză trebuie să înțeleagă rolul esențial al igienei. Fără o igienă strictă și atentă, efectele tratamentului pentru hemoroizi sunt reduse considerabil.

În cazurile grave, orice tip de tratament pentru hemoroizi trebuie făcut sub atenta îndrumare a medicului proctolog pentru a se evita agravarea situației complicate deja existentă.

By Ialx