Pe masura ce lumea devine tot mai conectata si comertul electronic online continua sa creasca, creste si cererea de antreprenori online. Munca de acasa, sau munca de la distanta, asa cum o numesc unii, a devenit mult mai frecventa in ultimii ani. O multime de oameni isi transforma hobby-urile in afaceri secundare si reusesc sa se intretina doar cu acest venit. Si este mai usor ca niciodata sa faci acest lucru de acasa, cu diverse site-uri web precum Etsy si site-uri precum Shopify, care fac ca inceperea unui comert online sa fie mai usoara ca niciodata. Un articol de la Upwork subliniaza faptul ca munca la distanta este pe cale sa se tripleze pana in 2021, iar numarul de lucratori la distanta va creste de la 66 de milioane in 2022 la 90 de milioane in 2023. Lucrul de la distanta este o oportunitate perfecta pentru antreprenori – fie ca loc de munca principal, fie ca o activitate secundara – pentru a incepe sa va monetizati setul de abilitati, mentinand in acelasi timp un cost de trai scazut.

Cum sa treci de la angajat la freelancer

Unii oameni fac saltul de la angajat la freelancer, ceea ce se face adesea ca o tranzitie pentru a deveni un antreprenor cu norma intreaga. Daca aveti un set de abilitati pe care le puteti monetiza, aceasta ar putea fi cea mai buna modalitate de a va ridica nivelul in cariera, castigand in acelasi timp un salariu constant. Exista diverse industrii care au o cerere tot mai mare de lucratori independenti si, daca va uitati la industriile care se potrivesc setului dvs. de abilitati, este posibil sa faceti tranzitia de la angajat la liber profesionist fara riscul care vine odata cu inceperea propriei afaceri de la zero. Daca sunteti dispus sa munciti ore intregi si aveti abilitatile si talentele necesare, ar putea fi posibil sa negociati un tarif mai mare de freelancer. Daca lucrati intr-o industrie cu o cerere mai mare, ati putea, de asemenea, sa puteti scapa cu un tarif mai mic pe ora.

Castigati bani in timp ce va dezvoltati abilitatile

O alta modalitate de a trece de la angajat la freelancer este prin monetizarea abilitatilor tale existente, ceea ce poate fi util mai ales daca abilitatile tale sunt la mare cautare, dar nu esti platit atat de mult pe cat ti-ai dori la actualul tau loc de munca. Aceasta poate fi o oportunitate excelenta de a castiga bani in plus in timp ce iti perfectionezi abilitatile si te pregatesti pentru a face tranzitia catre un antreprenor cu norma intreaga. De exemplu, s-ar putea sa aveti abilitati exceptionale de scriere, dar sa lucrati intr-o industrie care nu are legatura cu scrisul. In aceasta situatie, ai putea incepe sa scrii articole si sa fii platit pentru ele pe site-uri precum Helium sau FIVERr. Ati putea fi un programator priceput, dar sa fiti blocat intr-un rol non-tehnic la o companie care nu va permite sa va folositi abilitatile. In aceasta situatie, ai putea sa te angajezi ca freelancer pe site-uri precum Upwork.

Articol de crestem afaceri Agecy, advertoriale seo pentru promovare online.

By Minune