Unul dintre lucrurile cheie pentru un inceput de scoala cu succes sau chiar pentru lucrul eficient la birou este achizitionarea de rechizite si consumabile mai bune. Aceasta lista include adesea markere de diferite tipuri, inclusiv marker permanent. Pentru ce sunt destinate markerele permanente? Cum sa le diferentiem? Cum sa le gasim?

De ce sa alegi un marker permanent?

Markerul permanent, vandut in magazine de papetarie precum luvshop.ro, difera foarte mult de markerul non-permanent din multe motive. In timp ce acesta din urma este destinat scrierii, in special pe tabla, cealalta varianta are mai multe utilizari. Sunt disponibile markere de scris pe carton, metal, lemn sau chiar plastic. Numai scrierea pe baze nepotrivite, cum ar fi peretii, este puternic descurajata pentru a evita deteriorarea rapida a varfului markerului. Ai grija, urmele lasate de markerele permanente sunt, desigur, permanente sau cel putin greu de sters. Daca markerele nepermanente pot fi sterse cu usurinta cu un burete sau o carpa, celalalt necesita alte proceduri. Intr-adevar, aceleasi instrumente nu vor fi suficiente pentru a elimina urmele lasate de un marker permanent. Acestea vor disparea numai cu o aplicare de alcool sau solutii similare. Studentii si artistii, dar si arhitectii adora acest tip de marker. De fapt, acestea se afla pe lista consumabilelor necesare pentru un inceput de an scolar, dar si pentru necesarul de consumabile permanente in multe domenii (industrie, arhitectura si asa mai departe).

Cum se alege un marker permanent?

In acest stadiu, poti sa faci diferenta intre marker permanent si marker non-permanent. Dar sa stii ca mai multe elemente intra in joc in diferentierea acestui instrument de scris. Mai intai este vorba despre materialele pe care vor fi aplicate cel mai des. O scoala care incurajeaza utilizarea frecventa pe tabla sau hartie, va favoriza markerele cu cerneala pe baza de apa inodora. Pentru scrierea pe sticla sau metal, se recomanda alegerea markerului cu cerneala cu uscare rapida. Daca ai nevoie de trasarea unor contururi sau de a scrie ceva de mic dimensiuni, ar trebui sa optezi pentru un model cu varf subtire sau ascutit pentru a obtine linii fine. In plus, numai markerele cu varf inclinat sunt capabile sa scrie o linie mai indrazneata.

Unde sa gasesti game de markere permanente?

Ca rechizite de birou, markerele permanente raman accesibile in magazinele de specialitate, precum luvshop.ro, asa cum am spus mai sus.  Pe site-ul acestei papetarii online vei gasi o multime de markere permanente de diferite culori si marci. Acestea sunt vandute individual, in perechi sau in seturi cu culori diferite. In plus, vizita pe site-ul acestui magazin specializat iti va garanta ca vei gasi o gama maxima de produse si preturi mai accesibile. Optiunea de cumparare online este una dintre alternativele contemporane, ce gazduieste un numar mai mare de varietati de markere permanente in comparatie cu magazinele de facto. Usor de accesat, cumpararea acestor produse de papetarie iti va aduce beneficii din multe puncte de vedere, cum ar fi lipsa nevoii de a te deplasa si de a depinde de un program fix. Online, poti comanda chiar si la miezul noptii, fara sa deranjezi pe nimeni.

Unele situatii necesita utilizarea unor markere speciale: fie trebuie sa scrii pe o suprafata textila, pe ghivecele plantelor din gradina sau pentru a scrie numele unui artist pe CD-ul preferat. Pentru fiecare dintre aceste situatii, exista un marker cu proprietati specifice, a carui cerneala rezista bine pe diferite suprafete: hartie, lemn sau sticla. Daca utilizezi markerul permanent, acesta functioneaza pe toate suporturile va rezista mult timp la apa si nu va pata. Markerele versatile iti ofera o multitudine de utilizari posibile.

Mai exista si alte tipuri de markere. Markerele universale sunt markere speciale cu care este posibil sa desenezi si sa scrii pe aproape orice suprafata. Cerneala acestor produse versatile este cea care explica succesul lor pentru ca se usuca in doua secunde si a se mentine pe suprafete. Aceste proprietati fac markerele universale cu adevarat versatile pentru o varietate de domenii de aplicare.

Markere nepermanente

La fel ca markerele permanente, markerele non-permanente rezista bine pe suprafetele plane. Cu toate acestea, markerele nepermanente au o cerneala care nu este rezistenta la apa. Acesta este motivul pentru care aceste markere universale sunt deosebit de adecvate pentru situatiile in care cerneala trebuie sa reziste la murdarire fara a fi de nesters. De exemplu, pentru a scrie pe folii transparente pentru proiector. Poti sterge oricand aceasta cerneala de pe o suprafata neteda fara a lasa urme.

Permanent sau nu, cu markere universale este posibil sa desenezi si sa scrii pe aproape orice suprafata pe care nu functioneaza creioanele, cariocile colorante si alte instrumente de scris. Markerele universale au latimi diferite: un punct fin pentru inscriptionarea in filigran sau un punct gros pentru scris ce va fi vizibil de departe. Exista, de asemenea, markere rotunde sau conice. Markerele universale pot fi desigur folosite in diferite moduri la scoala, la birou, dar si in timpul liber. Cu markerele permanente si versatile este posibil sa se obtina rezultate fantastice in aproape orice mediu.

In ziua de azi, niciun birou, de la munca sau de acasa, si nicio clasa de scoala nu ar trebui sa se lipseasca de astfel de instrumente de scris. In functie de necesitati, se vor alege markerele permanente sau non-permanente potrivite si se va reface intotdeauna stocul necesar pentru o buna desfasurare a activitatii.

Pentru a vedea intreaga gama de markere, intra acum pe luvshop.ro, unde vei gasi si alte produse de papetarie, utile la scoala, la munca sau la tine acasa!

 

 

By bl291g