Informatica este știința care creează atracție în rândul elevilor. De altfel, este una dintre materiile care pot, cu ușurință, să le deschidă acestora calea spre un drum de succes în carieră, întrucât sunt tot mai multe oportunități de a activa într-un astfel de domeniu, în diverse companii. Fie în țară, fie în străinătate, foarte mulți elevi continuă studiile pe această ramură. Tocmai datorită acestui fapt, este recomandabil să vă puneți bazele în domeniul informatic, studiind și consultând, în acest sens, cele mai bune materiale didactice de informatică. Librăria Delfin vă oferă o gamă largă de manuale, în funcție de nevoile dumneavoastră. Pentru elevii clasei a X-a sunt disponibile acum diverse manuale pe site-ul online. Intrați și consultați-le mai îndeaproape. Printr-un simplu click, veți găsi manuale de informatica clasa 10 pentru diferite profiluri sau specializări, în limba română sau chiar în limba maghiară, după cum urmează:

  • Mariana Panțiru, Tehnologia informației și a comunicațiilor. Manual pentru clasa a X-a (Lb. Maghiară), București, All, 2018.
  • Mariana Milosescu, Informatică. Manual pentru clasa a X-a. Profil real. (intensiv informatică), București, Didactică și Pedagogică, 2017.
  • Sorin Tudor, Manual de Informatică. Profilul real-intensiv. Tehnici de programare. (Pascal si C++), București, L&S Info-Mat, 2012.
  • Sorin Tudor, Informatica, Manual de Informatică. Profilul real-intensiv. Manualul poate fi folosit și de elevii clasei a X-a, profilul real (Var. C++), București, L&S Info-Mat, 2012 (Var. C++).
  • Daniela Oprescu, Cristina Eugenia Damacus, Tehnologia Informației și a comunicațiilor. Manual pentru clasa a X-a, București, Niculescu ABC, 2012.
  • Mioara Gheorghe, Monica Tătărâm, Manuela Florea, Tehnologia Informației și a comunicațiilor. Manual pentru clasa a X-a, București, Corint, 2008.
  • Mioara Gheorghe, Monica Tătărâm, Constanta Nastase, Informatică. Profil real. Manual pentru clasa a X-a, București, Corint, 2008.
  • Stoica Grădinaru, Elvira Bizdoacă, Cristina Rocșoreanu, Alina Ionișor, Gabriela Sandu, Tehnologia informației și a comunicațiilor. Manual clasa a X-a, București, Economica Preuniversitară, 2005.
  • Mioara Gheorghe, Monica Tătărâm, Constanta Năstase, Informatică. Profil real. Manual pentru clasa a X-a (Lb. Maghiară), București, Corint, 2005.

Toate manualele de informatică destinate elevilor de clasa a X-a, disponibile pe site-ul nostru, sunt realizate în conformitate cu programa școlară și sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării. Acestea au un conținut vast și contribuie semnificativ la îmbogățirea vocabularului elevului cu noțiuni din aria de specialitate și îl ajută pe acesta să-și creeze deprinderi în utilizarea unui limbaj specific de programare. Manualele de informatică de clasa a X-a conțin capitole despre prelucrarea datelor structurate, despre  elementele de bază ale limbajului C++, fișiere, șiruri de caractere, structuri de date neomogene, despre introducerea în recursivitate, despre complexitatea algoritmilor, etc. . Prin parcurgerea întregii materii de clasa a X-a, elevii vor reuși să cunoască și să identifice conexiuni și date, să elaboreze algoritmi de rezolvare a problemelor și să aplice algoritmii deja învățați în prelucrarea datelor. Fiecare manual are și un conținut practic, prin care se urmărește întocmai întărirea interesului elevilor pentru studierea informaticii. Există diverse tipuri de probleme, activități, exerciții, care impun rezolvarea lor individuală sau de grup și care contribuie semnificativ la dezvoltarea unor competențe cheie, cât și a unor valori și atitudini care îi vor ajuta pe elevi să conștientizeze impactul social și economic al informaticii în zilele noastre. De asemenea, fiecare final de capitol aduce în atenția lor un test, cu rolul de a-i ajuta pe aceștia să-și verifice cunoștințele asimilate.

  Pentru a vă forma o idee și mai clară despre oricare dintre aceste manuale de informatică de clasa a X-a, vă rugăm să deschideți link-ul pe care vi l-am atașat, mai sus, în descriere.

  Profesorul împreună cu elevii au libertatea de a alege cea mai potrivită variantă, care consideră că are un conținut cât mai eligibil și ușor de asimilat de către elevii săi, răspunzând, totodată, nevoilor acestora. Din orice categorie veți  face alegerea, orice instrument didactic veți comanda, noi vă garantăm că veți fi mulțumit. 

By crih