Unul dintre cele mai iubite vinuri de origine italiana este adesea savurat pe cont propriu, fara a fi asociat cu alte tipuri de mancare. Totusi, specialistii in domeniu stiu ca, atunci cand gasesti combinatia potrivita dintre prosecco si mancare, vei avea parte de o experienta senzoriala unica.
In cazul in care vrei sa experimentezi aceasta senzatie deosebita, ai ajuns unde trebuie. In cele ce urmeaza, specialistii magazinului online BeiCeVrei iti vor dezvalui care sunt cele mai reusite asocieri dintre vinul spumant italian si diferite tipuri de gustari sau feluri de mancare.
Cum este obtinut acest sortiment de vin alb spumant?
Inainte de a descoperi care este secretul unei asocieri culinare reusite, este important sa intelegi care este metoda de obtinere a acestui tip de vin spumant alb. Astfel, vei intelege cum trebuie sa procedezi pentru a crea combinatii inedite si extrem de delicioase!
Pentru a obtine acest vin spumant si racoritor se folosesc exclusiv struguri Glera. Exista si exceptii, cand sunt incluse soiuri precum Chardonnay sau Pinot Grigio in cupaj, insa acestea nu trebuie sa depaseasca 15% din cantitatea totala.
Principalul motiv pentru care pretul unei sticle de prosecco este mult mai rezonabil decat cel al unei sticle de sampanie este reprezentat de metoda de producere. Spre deosebire de sampanie, care este fermentata in sticle individuale, fermentarea acestui vin are loc in tancuri de inox, dupa metoda Charmat.
Cu ce tipuri de mancare poate fi asociat acest vin?
In general, aceasta bautura se consuma pe cont propriu, iar majoritatea italienilor aleg sa il savureze ca aperitiv. Servit inaintea mesei in pahare inalte, cunoscute sub denumirea de flute, acest vin are un gust proaspat si lejer.
Daca iti doresti, totusi, sa savurezi o gustare alaturi de vinul tau spumant preferat, ai cateva optiuni la indemana! Pentru o asociere reusita, trebuie sa tii cont de faptul ca prosecco este mai dulce decat alte vinuri spumante. Iata cateva idei din care te poti inspira pentru a crea combinatii reusite!
Stridii si alte cruditati
Toata lumea stie ca spumantele se potrivesc de minune cu niste cruditati. Indiferent daca este vorba de stridii, scoici, trufe sau creveti, Prosecco echilibreaza aroma acestor ingrediente si le scoate in evidenta gustul delicat. De asemenea, acest tip de vin poate fi combinat cu sushi si sashimi.
Paste cu ciuperci, dar si risotto cu trufe
Ciupercile si trufele sunt ingrediente cu o aroma puternica si distincta. Drept urmare, bautura asociata cu aceste ingrediente trebuie sa fie la fel de parfumata si de puternica. Din acest punct de vedere, vinul spumant de origine italiana este ideal pentru a evidentia caracteristicile acestor alimente, dar si pentru a le echilibra aromele.
Salate proaspete si delicioase
Cu arome mediteraneene intense, aceste feluri de mancare se potrivesc de minune cu delicatetea si prospetimea unui vin spumant al carui buchet contine citrice si flori albe, cum este Prosecco Valdobbiadene. De asemenea, delicioasa este si asocierea cu o salata in care ai adaugat rosii cherry si avocado, precum si cu o salata cu creveti, mango si nuci pecan.
Iar lista nu se incheie aici! Acceseaza acum magazinul online BeiCeVrei, comanda bautura preferata si descopera mai multe feluri de mancare cu care aceasta poate fi asociata!