Cateodata suntem nevoiti sa mergem la stomatolog nu doar din necesitate, ci si pentru a efectua un control de rutina. Cris-smile.ro este cabinetul stomatologic din sector 6 care ofera servicii complete, la preturi avantajoase pentru toata lumea. Acest cabinet dispune de cele mai noi aparaturi medicale, igiena si personal calificat si amabil, care empatizeza cu pacientii care calca pragul.

Fie ca vii pentru un implant dentar sau pentru un detartraj, cris-smile.ro va oferi intotdeuna cele mai bune servicii, iar atentia va fi 100% focalizata pe pacient.

Implanturile dentare, asa cum le cunoastem astazi, au fost inventate in 1952 de catre un chirurg ortoped suedez numit Per-Ingvar Branemark. Astazi, acestea sunt considerate standardul de ingrijire pentru inlocuirea protetica a dintilor lipsa in stomatologie. Un implant dentar este un dispozitiv chirurgical care este plasat in osul maxilarului si lasat sa se contopeasca cu osul in decurs de cateva luni. Implantul dentar actioneaza ca un inlocuitor pentru radacina unui dinte lipsa.  Procesul de fuziune intre implantul dentar si osul maxilarului se numeste „osteointegrare”. Majoritatea implanturilor dentare sunt realizate din titan, ceea ce le permite sa se integreze cu osul fara a fi recunoscute ca obiect strain in corpul nostru. De-a lungul timpului, tehnologia si stiinta au progresat pentru a imbunatati considerabil rezultatele plasarii implantului dentar. Astazi, rata de succes pentru implanturile dentare se apropie de 98%.

Implanturile dentare pot fi utilizate pentru a inlocui un singur dinte, mai multi dinti sau toti dintii. Scopul inlocuirii dintilor in stomatologie este restabilirea functiei, precum si a esteticii.

Cand vine vorba de inlocuirea dintilor, in general, exista trei optiuni: aparat dentar detasabil (proteza completa sau proteza partiala), punte dentara fixa (cimentata) si implant dentar.

Protezele dentare sunt optiunea cea mai accesibila pentru inlocuirea dintilor, dar sunt  mai putin de dorit din cauza inconvenientului unui aparat detasabil in gura. In plus, protezele dentare pot afecta gustul si experienta senzoriala cu mancarea.

Lucrarea care presupune realizarea unei punti dentare reprezenta optiunea restaurativa mai frecventa inainte de aparitia tratamentului efectuat prin implant dentar. Principalul dezavantaj al lucrarilor de tip punte este dependenta de dintii naturali existenti pentru sprijin. Implanturile sunt sustinute numai de os si nu afecteaza dintii naturali din jur. Decizia asupra optiunii de ales depinde de multi factori. In mod specific pentru implanturile dentare, acesti factori includ localizarea dintelui sau a dintilor lipsa, cantitatea si calitatea maxilarului in care urmeaza sa fie plasat implantul dentar, sanatatea pacientului, costul si preferinta pacientului.

Un chirurg dentist examineaza zona care trebuie luata in considerare pentru implantul dentar si face o evaluare clinica daca pacientul este un candidat bun pentru un implant dentar.

Exista mari avantaje in alegerea unui implant dentar pentru inlocuirea dintilor in comparatie cu celelalte optiuni. Implanturile dentare sunt conservatoare, deoarece dintii lipsa pot fi inlocuiti fara a afecta sau modifica dintii adiacenti. In plus, deoarece implanturile dentare se integreaza in structura osoasa, acestea sunt foarte stabile si pot avea aspectul propriilor dinti naturali.

Alege serviciile unui cabinet stomatologic profesional precum Cris Smile si vei avea o dantura perfecta!

By bl291g