România este țara cu cea mai mică scădere a ratei deceselor în urma accidentelor rutiere din Uniunea Europeană. În 2019, au fost 96 de decese la un milion de locuitori. Comparativ cu Suedia care, de exemplu, a avut doar 22 de decese la un milion de cetățeni, șoselele și puțini kilometrii de autostradă ai României sunt în continuare nesigure. În 2018, de exemplu, 25.300 de persoane au murit în urma unui accident rutier și multe, multe altele au suferit din pricina unuia, alegându-se, dacă soarta le-a surâs, cu răni ușoare. Alte persoane însă, suportă pentru tot restul vieții neajunsul sechelelor cu care rămân.

Pentru a atinge ori măcar pentru a se apropia de dezideratul european, de a reduce la jumătate numărul de decese în urma accidentelor rutiere până la finalul acestui an, România a introdus ca asigurare obligatorie RCA. Pe lângă aceasta, cea mai cunoscută dintre asigurările auto facultative este cea CASCO. Care este diferența dintre cele două? În cazul unui accident, asigurarea RCA acoperă pagubele mașinii pe care o avariați, în vreme ce CASCO le țintește pe cele pentru mașina personală. Plecând de la această diferență notabilă dintre cele două, șoferii o pot alege și pe cea facultativă, pentru ca în cazul unui accident să fie acoperiți, mai ales când aceștia conduc o mașină nouă sau scumpă.

În general, în cazul asigurărilor RCA impuse prin lege, acestea acoperă despăgubiri pentru avarii provocate de ciocniri, loviri, răsturnări, zgârieri, căderea unor corpuri pe autovehicul, furtul mașinii ori a unor piese ale acesteia, pagube survenite în urma unui incendiu sau a unei explozii, daune produse ca urmare a inundațiilor, furtunilor, cutremurelor, prăbușirilor sau alunecărilor de teren. Beneficiile avantajoase ale asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) sunt reprezentate de situațiile în care acestea sunt valabile și pentru cazurile în care mașina era condusă de altă persoană, nu asiguratul în cauză, dar și aplicabilitatea lor în afara teritoriului României.

Important este ca autovehiculele să fie asigurate la valoarea lor reală, aspect pentru care brokerul de asigurări se poate ocupa pentru a găsi cele mai avantajoase rute pentru clienții săi. Principalul beneficiu pe care RCA prestigeasig îl are este reprezentat de prețul acestei asigurări obligatorii și siguranța colaborării cu echipa de brokeri îndreptați spre rezultate eficiente, polițe avantajoase și experiența acumulată de-a lungul celor 12 ani, în toate categoriile de asigurări din țara noastră. Fie că sunteți persoană fizică și juridică, potrivit legii în vigoare, aveți obligația de a deține o asigurare RCA pentru mașina dumneavoastră. Spre deosebire de CASCO, RCA nu vă protejează propria mașină, nici atunci când dumneavoastră nu sunteți vinovat de accidentul produs, de pe urma căruia aceasta este avariată.

Țelul major al unei asigurări de răspundere civilă auto este să-i acorde celui păgubit despăgubiri pentru daunele avute, indiferent dacă vinovatul își permite ori nu aceste cheltuieli. Dar cum plătește obligatoriu asigurarea, banii îi vor fi furnizați de către asiguratorul cu care aveți semnat un astfel de contract. Multe accidente ușoare din România se soldează adesea cu avarii însemnate. Din cauza grabei, a neatenției ori a vizibilității reduse, puteți lovi o mașină nouă ori foarte scumpă, fapt care atrage cu sine ponoasele obligativității de a plăti daune. În lipsa asigurării, mulți șoferi nu ar putea plăti pe cont propriu aceste reparații. Astfel încât, statutul obligatoriu al RCA, aparent strâmtorându-i pe oameni, este de un real ajutor, căci îi salvează pe oameni din situații fără scăpare, mai ales din punct de vedere financiar.

Un lucru însemnat la o asigurare de răspundere civilă auto constă în faptul că ea acoperă și situațiile în care afectați mașina unei persoane care nu are domiciliul sau reședința în România. Totodată, asigurarea este valabilă și când cel care produce accidentul nu sunteți dumneavoastră (deci asiguratul), ci altcineva. RCA este legată de mașină și răspunde-n numele ei pentru orice pagube provoacă. Despăgubirile se acordă indiferent de locul în care se petrec accidentele, fie că acestea sunt în mișcare sau staționate, lucru care rezolvă o sumedenie de întâmplări nefericite din orașele românești, mai ales când acestea sunt excedate de numărul covârșitor de mașini, comparativ cu locurile de parcare. Înghesuielile de pe străzi, micșorarea vizibilității și spațiile  tot mai mici pentru manevre pot cauza ciocniri ușoare care cauzează avarii.

Un alt aspect important al RCA Prestigeasig constă în faptul că se acordă despăgubiri și pentru avariile cauzate de existența sau funcționarea instalațiilor fiecărui autovehicul, precum și pentru cele create de remorci ori atașe. Complexitatea din traficul românesc este o provocare chiar și în cazul șoferilor foarte experimentați. Nu de puține ori se întâmplă ca un aspect banal să producă daune pe care persoanele fizice nu le-ar putea acoperi niciodată pe cont propriu. Având în vedere și rata producerii accidentelor ușoare și grave, o asigurare RCA avantajoasă reprezintă o siguranță pentru situațiile în care ați putea să păgubiți pe altcineva.

Când mașina dumneavoastră este implicată într-un accident pe care îl provocați vă revine responsabilitatea de a plăti toate costurile implicate, de la onorarii juridice, la cheltuieli medicale pentru spitalizarea persoanei vătămate ori banii cuveniți acesteia, dacă accidentul i-a răpit posibilitatea de a mai munci. Astfel încât, este foarte important să vă puneți la adăpost în fața unor situații care ar putea să vă depășească puterea financiară. Asigurarea auto obligatorie, completată de una facultativă, reprezintă o siguranță sporită pentru toți șoferii români. La Prestige Insurance veți găsi o echipă de brokeri cu experiență temeinică în domeniul polițelor de asigurare. Scopul nostru este să găsim cele mai avantajoase prețuri pentru clienții noștri!

By bl291g