Orice tip de asigurare imi ofera garantia ca este conceputa in favoarea asiguratului. Sa luam ca exemplu asigurarea unei pensii facultative! Oamenii stiu ca la batranete, cand apar problemele de sanatate si veniturile se diminueaza, au nevoie de alte surse de bani. Din pacate, ei nu mai au energia necesara sa mai lucreze si atunci depun lunar o suma care se aduna in timp pentru perioada nefasta din viata lor.

Firma care a facut asigurarea respectiva trebuie sa aiba grija de banii fiecarui asigurat si sa ii inmulteasca.

Nu este usor sa iti asumi o raspundere financiara pe termen lung. Contractul este contract si la termenul stabilit fiecare parte trebuie sa respecte ceea ce s-a stabilit de comun acord.

In cazul asigurarii de sanatate, cand intervine imbolnavirea asiguratului, in baza contractului, el primeste cele mai bune ingrijiri in clinicile particulare, sub supravegherea specialistilor de top din tara.

La fel stau lucrurile si in cazul unei asigurari auto, daca asiguratul a stiut sa faca un calcul asigurare casco avantajos.

Cand vine vorba de lucrurile importante, nu trebuie sa ne uitam la bani, fiindca produsele si serviciile ieftine tin putin sau sunt decalitate indoielnica si inseamna cheltuieli mai mari.

Toate acestea le-am aflat fiecare din experiente avute de-a lungul vietii. Alegem o pereche de incaltaminte din piele sintetica sub 100 de lei? Trebuie sa acceptam ca este o incaltaminte de sezon, daca suntem norocosi. Cei care isi doresc mai multe perechi de pantofi la indemana, stiu ca o pereche de incaltaminte buna costa de la 200 de lei in sus.

O asigurare minima acopera riscuri minime si  nu putem emite pretentii sa ni se acorde despagubiri pentru tot ce i s-ar putea intampla masinii noastre.

Ea poate fi lasata in oras, intr-o parcare sigura si la intoarcere sa observi ca a fost sparta si din ea lipsesc bunuri, ca usa nu se mai inchide sau si mai rau, ca masina ta a disparut. Poate ca alte asigurari, cele minimale nu acorda despagubiri in caz de furt, dar trebuie sa fii prevazator si sa iei in calcul si aceasta posibilitate.

Uneori raufacatorii fura masini de lux fiindca simt nevoia sa fie admirati de catre cei din jur, care nu stiu exact sursa de provenineta a masinii sau fura tot ce le pica in mana, motivele fiind de la cele puerile, la cele serioase. Au fost infractori care au furat masini, sa aiba cu ce sa isi plimbe iubitele sau sa ajunga la timp la o intalnire.

Niciun motiv nu justifica fapta lor, mai ales ca unii le-au si tamponat si abandonat departe de locul de unde le-au luat.

Nu conteaza motivul pentru care ti s-a furat si lovit masina, ci important este ca nu esti vinovat de ceea ce s-a intamplat si este bine sa poti face o asigurare care sa acopere aceste pagube.

Cu doua ierni in urma, ma aflam de Revelion intr-un oras mare, petrecand cu prietenii la cumpana dintre ani intr-un bloc mare. Cum este si firesc, am iesit la miezul noptii pe balcon, sa privim spectacolul de artificii. In parcare erau foarte multe masini si un grup de adolescenti teribilisti aruncau petarde aprinse sub ele. Am strigat la ei, dar in zadar. Ne-am gandit ca oricand un autoturism putea fi incendiat de gestul iresponsabil al acestor tineri.

Incendii se pot produce si in mers din cauza unor defectiuni la partea electrica. Uneori ele pot fi stinse in faza incipienta, alteori din masina nu mai ramane nimic. O polita casco avantajoasa care sa acopere si incendiul este de dorit, fiindca nu se stie niciodata ce se poate intampla.

Si exemplele pot continua. Scapi masina intr-un sant si chemi pe cineva sa o traga si in acel moment se loveste mai tare. Stiu un caz in care cineva a lasat masina la reparat, iar mecanicul a plecat cu ea prin oras, sa ii faca proba, fiindca o „reparase” si la poarta unei gradinite a ars ca o torta.

Configureaza o asigurare care sa fie valabila si in cazul in care masina este distrusa de un incendiu.

Iti poti calcula singur pretul asigurarii, fiindca ai la dispozitie un performant calculator online si acesta calculeaza in favoarea clientului intotdeauna.

Veste buna este ca in cazul in care doresti o asigurare complexa care sa acopere cat mai multe riscuri si nu dispui de toti banii respectivi, o poti plati in rate.

Lista incidentelor in urma carora se platesc despagubiri asiguratului sau beneficiarului este lunga si o poti citi inainte de a trimite cererea pentru asigurarea care se potriveste perfect planurilor tale.

Exista oameni carora le place sa isi puna la adapost masinile, casele, viata si sanatatea, dar sunt si persoane care isi fac asigurare fiindca este obligatorie si sa nu primeasca amenda ca nu o poseda.

Fii dintre cei precauti care sigura protectia bunurilor pe care le au din proprie initiativa si nu din obligatie, de aceea au in vedere o protectie totala, nu una sumara!

Daca avem grija sa ne cumparam pantofi eleganti si rezistenti, imbracaminte din cel mai bun material, bijuterii din metale pretioase care nu ruginesc si nu se deformeaza, se impune sa facem asigurari complexe si pentru bunurile de folosinta indelungata pentru care am muncit mult si din greu.

Sa nu ne zgarcim, cand vine vorba de asigurari, caci ele ne dau incredere sa abordam cu optimism ziua de maine!

O asigurare casco inseamna sa rezervi viata lunga masinii tale sau sa pui bine o parte din bani, sa o poti inlocui in caz de accident sau de incendiu.

 

 

 

By bl291g