Pe piata exista mai multe tipuri de materiale de constructii ce pot fi folosite in diverse situatii, iar pentru locuintele verzi exista anumite materiale speciale care sa contribuie la construirea unei cladiri prietenoase cu mediul.  Pentru constructiile noramel se folosesc BCA-urile si alte materiale care nu sunt tocmai prietenoase cu mediul, insa pentru o lume mai buna exista procese noi si alternative foarte durabile si ecologice cu materiale de constructii ce pot fi folosite pentru casele verzi fara sa aiba impact asupra mediului.

Dale prefabricate din beton

La Autocompres poti gasi toate materialele necesare pentru o casa verde. Placile sunt prefabricate deja si sunt expediate in sectiuni intregi pe santierele de constructii. Unele sunt facute in totalitate din beton dar au spatii mari de aer goale, asa cum sunt blocurile din beton. Placile prefabricate pot fi folosite pentru pereti si pentru fatadele cladirilor pentru ca rezista foarte bine la orice tip de vreme in timp ce altele pot sa fie folosite pentru acoperisuri plate si podele.

Betonul este o modalitate excelenta de a controla caldura in cladiri si este foarte accesibil ca material de constructie. Durabilitatea placilor este mai mare decat la alte optiuni clasice.

Pluta

La fel ca bambusul, pluta se poate obtine usor si este naturala. Se recolteaza dintr-un copac care continua sa creasca si sa produca mai multa pluta. De fapt, pluta este scoarta copacului si este foarte rezistenta si flexibila, revenind la forma initiala chiar si dupa ce a suportat presiune sustinuta pentru mult timp. Rezistenta la uzura face ca acest material sa fie foarte des utilizat sub gresie si sub podele in general.

De asemenea, pluta are proprietatea de a absorbi in mod excelent zgomotele fiind perfecta ca folie de izolare datorita calitatilor sale foarte buna de absorbtie a socurilor. Este ideala pentru pardoseli in general si poate sa fie un foarte bun izolator termic. Pluta este un materia rezistent la foc care nu elibereaza gaze toxice in momentul in care arde. De asemenea, pluta este aproape impermeabila, nu absoarbe apa si nu putrezeste.

Baloti de paie

Paiele sunt alte materiale de cosntructii verzi care pot sa fie folosite ca materiale pentru constructii eco. Au proprietati foarte bune de izolare si pot sa actioneze ca material izolant fonic. De asemenea, pluta poate sa fie folosita ca material de umplere intre stalpi si in cadrul grinzilor pentru ca nu lasa aerul sa treaca si poate avea unele proprietati de rezistenta la foc. Paiele pot sa fie recoltate si replantate usor si cu impact minim asupra mediului. Transformarea lor in baloturi are o influenta redusa. De asemenea, paiele pot sa fie amplasate in pereti, in tavane si in poduri pentru a contribui la racirea casei vara.

Plastic reciclat

In loc sa fie facute noi componente de plastic pentru constructii, producatorii folosesc plastic reciclat si alte deseuri macinate pentru a produce beton. Practica reduce emisiile de gaz cu efect de sera si ofera deseurilor de plastic o utilizare noua, pentru ca ele sa nu mai fie stocate in depozitele de gunoi. Aceste deseuri nu mai polueaza. Un amestect de plastic reciclat se foloseste si pentru cheresteaua polimerica, ce trebuie sa fie folosita pentru a realiza gardurile, mesele de picnic si alte structuri, salvand in acelasi timp si copacii. Plasticul obtinut din peturile de doi litri se poate transforma rapid in fibre pentru a produce covoare. Plasticul reutilizat poate sa fie folosit si la tevi si acoperisuri, podele si camine din PVC dar si pentru ferestre din PVC.

Toate aceste materiale sunt perfecte pentru casele verzi si sunt ideale atunci cand vine vorba de proiecte de buna calitate cu rezultate pe termen lung.

By Minune