Unele dintre cele mai importante accesorii de masina pe care trebuie sa le pregatesti atunci cand vine iarna sunt lanturile antiderapante, numite si lanturi de zapada de anumiti producatori. Din nefericire insa, nu multi soferi stiu cum sa isi aleaga lanturi antiderapante si astfel ajung sa cumpere produse pe care nu vor putea sa le foloseasca sau pe care nu stiu cum sa le monteze. Lanturile antiderapante au rolul de a te mentine in siguranta pe drumurile acoperite de gheata sau zapada. Aceste lanturi se vand la set de cate doua bucati si sunt tot timpuld edicate pentru anumtie dimensiuni de jante. Marea greseala facuta de soferi este ca isi cumpara lanturi din magazine fara sa verifice daca acestea sunt compatibile cu dimensiunea pe care o au rotile. In momentul in care trebuie sa foloseasca aceste lanturi isi dau seama ca ele nu se potrivesc deloc pe masina.

Alege lanturi cu dimensiunea potrivita

La Lecoimpex SRL vei gasi mai multe tipuri de lanturi de dimensiuni diferite. Aceste lanturi sunt facute special pentru anumite dimensiuni de anvelope si daca trebuie sa le montezi vei descoperi ca daca dimensiunea nu este cea buna nu poti sa le pui. Lanturile se cumpara pe baza a doua dimensiuni si anume latimea pe care o are suprafata de rulare si diametrul tota. Prin urmare, pe cutia lanturlor trebuie sa existe de fiecare data dimensiunile potrivite astfel incat lanturile sa se poata monta. Spre exemplu, daca ai roti 225/50/R17 vei pune lanturi pentru ele. In cazul in care pe lanturi vezi scrisa doar o singura dimensiune, va trebui sa te asiguri ca si roata are dimensiunea respectiva.

De cele mai multe ori lanturile se vand pentru o gama mai larga de dimensiuni ceea ce inseamna ca acelasi lant poate fi folosit pe o plaja mai larga. Tine cont de aceasta plaja pentru ca si dimensiunile anvelopelor tale cu tot cu roti sa se incadreze. Daca dimensiunea rotilor tale este cuprinsa intre cele mentionate pe lanturi atunci se vor potrivi si va trebui sa folosesit sistemul de reglare a stransorii pe roata.

Dupa ce te-ai asigurat ca cumperi dimensiunea potrivita, tot ce trebuie sa faci este sa le depozitezi in portbagaj si sa astepti momentul in care le vei folosi.

Alte greseli pe care le fac soferii cu lanturile de zapada

Cand vine vorba despre depozitare conducatorii auto fac numeroae greseli. Este important ca lanturile sa fie depozitate departe de sursele de umezeala si sa nu fie puse direct pe sol. Daca au o husa, cea mai buna metoda de stocare este in interiorul ei.

De asemenea, cand trebuie sa le monteze, soferii gresesc nealegand corect suprafata pe care sa stea masina. Este ideal ca suprafata sa fie uscata si asfaltata. Va trebui sa tii cont de instructiunile de montaj pe care le vei gasi pe cutie si va trebui sa misti masina incet in fata si in spate pentru a monta corect lanturile. De cele mai multe ori va fi necesar ca doi oameni sa se ocupe de punerea lanturilor. Cauciucul trebuie sa fie complet imbracat in lantul pe care il folosesti.

Este recomandat sa stii cum se folosesc lanturile inainte de a incepe utilizarea. Montarea se va face pe suprafata uscata, chiar daca afara ninge. Gaseste o benzinarie si monteaza lanturile acolo! In cazul in care pui lanturile si circuli cu ele pe asfalt uscat sau doar umed, ele se vor strica foarte repede ceea ce inseamna ca dupa ce le pui va trebui sa circuli foarte incet pana la zona cu zapada. Aici poti incepe sa accelerezi, dar nu depasi 60 km/h pentru siguranta ta.

By Minune