Lanternele sunt utilizate in diferite circumstante: de la cele domestice la cele profesionale. Cine nu are o lanterna acasa, sa o foloseasca in cazul in care curentul se stinge? De asemenea, este util pentru drumetii, camping si multe altele. Sa vedem, in acest ghid, care sunt lucrurile pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a alege lanterna potrivita. Poti cumpara inclusiv o lampa de cap profesionala.

Principalele caracteristici

Primul lucru de facut daca sunteti in cautarea unei lanterne este sa va concentrati asupra utilizarii principale pe care o veti face. Modelele de pe piata sunt multe si, prin urmare, in acest fel veti restrange cercul. Exista torte pentru camping, pentru uz militar si profesional. Cele mai importante caracteristici de luat in considerare la achizitionarea unei lanterne sunt:

  • materialele,
  • functionalitati,
  • tipul bateriei,

De obicei, cele mai utilizate materiale sunt plasticul, cauciucul si otelul. Dar si alegerea tipului de sursa de alimentare pentru lanterna trebuie facuta pe baza utilizarii pe care intentionati sa o faceti.

Alti factori de luat in considerare

Exista alti factori de luat in considerare atunci cand alegeti o lanterna, printre acestia se numara si bugetul disponibil. Daca intentionati sa-l utilizati doar ocazional, puteti lua cu usurinta posibilitatea de a achizitiona un model ieftin, fara prea multe pretentii. In caz contrar, sau daca intentionati sa-l utilizati pentru perioade lungi de timp si in situatii profesionale, nu este nevoie sa alegeti un produs slab sau unul care poate tinde sa dureze putin. De asemenea, dimensiunea si greutatea nu trebuie subestimate. Mai ales daca este folosit pentru excursii, cand trebuie sa avem echipamente confortabile si esentiale.

Nu uitati de aspectul puterii fasciculului de lumina. Va trebui sa va ganditi daca alegeti o lanterna cu iluminare modesta, adica cativa metri, sau daca alegeti una care poate lumina peste 150 de metri distanta.

Tipurile de lanterne

Exista diferite modele de lanterne, fiecare capabil sa satisfaca nevoile tuturor. Sa vedem care sunt diferitele tipuri:

  • far, adica o lanterna care se poarta in jurul capului, echipata cu o banda reglabila care va permite sa luminati din fata si care are marele avantaj de a va lasa mainile libere. Se alege mai presus de toate pentru sport (cum ar fi ciclismul), pentru excursii, dar si pentru unele profesii;
  • lanterna reincarcabila, un model care nu are nevoie de baterii de unica folosinta, intrucat este echipata cu o baterie cu litiu care economiseste bani si respecta mediul inconjurator;
  • lanterna de buzunar, care este un model mai rezistent si mai durabil decat modelele din plastic;
  • lanterna pentru scufundari, pentru sportivi, entuziasti sau profesionisti.

Avantajele LED-ului

Alegerea unei lanterne cu LED-uri astazi pare aproape o alegere unica. Acest lucru se datoreaza faptului ca va pot garanta un fascicul de lumina puternic, mult mai puternic decat ceea ce ati putea avea cu becurile cu incandescenta, cum ar fi cele care au fost folosite candva.

  • au o durata mai mare,
  • au un fascicul de lumina mai larg si mai intens,
  • consuma mai putine baterii.

Asadar, nu aveti nicio indoiala: alegerea unei lanterne care sa fie iluminata cu un bec cu LED este cel mai bun lucru de facut, din toate motivele pe care le-am vazut.

 

 

By Minune