Casele prefabricate sunt locuinte care sunt construite prin module sau parti. Aceste piese sunt construite intr-o fabrica si apoi transferate la locul de asamblare. Din ce in ce mai mult, multi oameni opteaza pentru acest tip de casa din diferite motive sau avantaje. In plus, exista diferite tipuri de case prefabricate si pot fi construite cu o multitudine de materiale.

Deci, in acest articol voi explica tipurile de case prefabricate care exista, cele mai utilizate materiale pentru fabricarea lor si principalele lor avantaje si dezavantaje.

Exista in principal 2 tipuri de case prefabricate:

 • Pe mobil.Sunt case prefabricate care pot fi transportate, pot fi mutate. Deci nu au nevoie de o bucata de pamant ca sa cimenteze…
 • S-a rezolvat.O fundatie anterioara este necesara pentru a fi fabricata..

Pe de alta parte, in ceea ce priveste materialele utilizate pentru fabricarea acestora, cele mai cunoscute au fost cele din lemn. Dar in ultimii ani au aparut alte materiale cu care sa le construiti, mult mai bune in functie de locul sau climatul de instalare. Si sunt dupa cum urmeaza:

 • Case prefabricate din lemn.
  Ele sunt cele mai cunoscute, dar odata cu trecerea timpului au aparut alte materiale cu care sa le fabrice. Ele sunt cele mai usoare dupa PVC. Ele sunt ecologice si cu o buna izolare termica.
 • Case din otel prefabricate.
  Este un material care ofera casei un design modern. Si, desi este un material care necesita o anumita intretinere, este un material foarte durabil, iar reformele sau modificarile sunt foarte economice. Este un material complet reciclabil.
 • Case prefabricate din beton.
  Este un material foarte durabil, pe langa faptul ca permite o multitudine de finisaje la nivel estetic. In plus, ele sunt foarte rezistente si dureaza in timp. In plus, au o buna capacitate termica si acustica. Deci, ele permit economii bune de energie.
 • Case prefabricate din PVC.
  Este un material derivat din plastic foarte rezistent si usor. Ele sunt placi care sunt asamblate impreuna, pentru a forma pereti si plafoane. Nu are aproape nici o intretinere, este foarte rezistent, durabil si are o mare putere ca aistent termic (atat rece, cat si termic).
 • Case prefabricate de containere de marfa.
  Este un tip de casa prefabricata care a fost pe piata de cativa ani. Ele sunt foarte economice, permit diferite tipuri de constructii (chiar moderne). Ele sunt usoare, rezistente si pot fi acoperite cu diferite materiale, ar fi case convetionale: gips-carton, lemn, ceramica…

Principalele avantaje pentru a opta pentru o casa prefabricata sunt:

 • Mai economicdecat casele conventionale, cu unele exceptii.
 • Mai repede pentru a construi.Se ridica foarte repede pentru ca vin prefabricate din fabrica si doar se asambleaza.
 • Mai verde. In majoritatea caselor prefabricate, fabricarea lor este mai ecologica decat cele covencionales. Fiind realizate in fabrici, resursele si deseurile sunt optimizate la maxim. In plus, cheltuielile cu energia pentru constructia sa.
 • Si dupa am vazut, ele pot fi fabricate in diferite tipuri de materiale sau combinatii de mai multe: PVC, beton, otel, lemn…

By Minune