Zafaran

A alege un singur preferat dintre atâtea parfumuri barbati pare a fi o corvoadă pentru unele persoane. O confuzie de simţuri şi o mică problemă în plus atunci când tot ce încerci să faci este să-ți găsești parfumul care să-ţi poarte, oarecum, semnătura. Astfel, ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi pentru ca dumneavoastră, domnilor, să vă găsiţi mult mai uor un parfum preferat. Aşa a luat naştere ghidul nostru prin care vă ajutăm să purtaţi parfumul potrivit.

Tipuri de parfumuri:

Lumea parfumurilor este împărțită în 4 parfumuri definite. Dacă aveți un anumit miros pe care îl preferați sau vă atrage, găsiți categoria acestuia și începeţi căutarea de acolo.

 • Floral: un parfum tradițional cu tonuri florale precum trandafir, iasomie sau gardenie care se aventurează în mirosuri de fructe precum piersici sau fructe de pădure.
 • Oriental: un parfum senzual și bogat care este definit de condimente precum vanilie, patchouli și scorțișoară. Mirosurile de mosc se încadrează, de asemenea, în această categorie, oferind o notă grea parfumurilor orientale.
 • Lemnos: acest parfum derivă din natură și dă un miros foarte bărbătesc. Centrat pe note de lemn de santal, cedru și mușchi, aceste parfumuri de bărbaţi sunt răcoritoare și nostalgice.
 • Proaspăt: acesta întruchipează o mare varietate de mirosuri viguroase care se concentrează pe mirosurile de citrice, verde și apă. Aromele de portocală, lămâie, iarbă tăiată proaspăt și brize marine sunt frecvente în acest parfum.

Denumirile din lumea parfumurilor bărbăteşti

Influența franceză este incontestabilă atunci când vine vorba de colonii și parfumuri. Deși acest lucru adaugă un anumit grad de je ne sais quoi, acesta poate fi dificil de înțeles pentru persoanele care nu vorbesc limba franceză. Iată câțiva termeni care apar atunci când alegeți colonii:

 • Parfum: noţiunea indică faptul că în flacon există pur și simplu parfum, cu cel mai mare procent de uleiuri (> 20%), care durează până la 6 ore.
 • Eau de parfum (Apă de parfum): acesta este literalmente un parfum ușor udat, deoarece „eau” înseamnă apă în franceză. Acesta are 10-20% ulei și durează 4-5 ore.
 • Eau du toilette (Apa de toaletă): parfum ușor parfumat care este folosit mai mult ca odorizant pentru piele, conținând 7-12% ulei și durează 3-4 ore
 • Eau du cologne (Apă de colonie): cel mai ușor parfum, acest tip conține doar 2-7% ulei și durează 2-3 ore.

Aplicarea parfumului

Aplicarea parfumului este mult mai strategică decât un spray ici și colo. Aplicarea unui parfum de bărbaţi se face în jurul punctelor de puls ale corpului. Prin tamponarea unei cantități de apă de colonie în aceste puncte de impuls, aceasta va permite căldura naturală a corpului dvs. să distribuie și să activeze parfumul.

Puncte de impuls de parfum:

 • În spatele urechilor;
 • Baza gâtului;
 • Încheieturi;
 • În interiorul coatelor;
 • În spatele genunchilor.

Cantitatea de colonie de purtat poate depinde și de tipul de piele. Pentru tenul gras, parfumul tinde să fe mai pregnant, mai puternic, astfel încât aplicarea trebuie să fie una minimă, din punct de vedere cantitativ. Dacă pielea este mai uscată, parfumul se va epuiza mai repede. Pentru o putere de durată crescută, încercați să hidratați mai întâi pielea înainte de a folosi orice parfum de bărbaţi.

By dca