nuci de sapun

Tot ce trebuie sa stii despre nucile de sapun

 

Nuca de sapun este de fapt fructul copacului Sapindus mukorossi care, datorita continutului ridicat de saponina, a devenit un substitut natural pentru substantele chimice conventionale utilizate pentru spalarea hainelor, a corpului si a parului.

Planta care le produce, cunoscuta sub numele de „sapun chinezesc” din motive evidente, este originara din India, China si Nepal, se dezvolta bine in soluri relativ sarace si poate creste pana la 15 metri atunci cand este cultivata in zone inalte (1500 pana la 2200 de metri deasupra nivelului marii). In prezent sunt folosite nuci de sapun pentru SPA si pentru calitatile lor speciale.

Trebuie remarcat faptul ca aceasta nu este singura specie din genul Sapindus care are aceste proprietati de detergent, deoarece majoritatea altor plante inrudite ii impartasesc intr-o masura mai mare sau mai mica proprietatile. In zonele tropicale ale continentului american, de exemplu, este posibil sa se gaseasca Sapindus saponaria, un copac care este mai rezistent la frig decat ruda sa estica si care creste pentru a ajunge la 25 de metri inaltime.

Desi acest produs natural nu este foarte populari din cauza gamei largi de detergenti de origine industriala, in ultima vreme aplicarea sa pentru curatare este reevaluata datorita unei serii de avantaje pe care le ofera.

De exemplu, spalarea cu „nuci de sapun” are un efect mai putin daunator asupra mediului, iar apa utilizata poate fi refolosita ulterior pentru irigare, datorita faptului ca nu contine reziduuri contaminate.

Nucile de sapun au un continut redus de substante daunatoare pentru organism si nu contin substante chimice, fiind produse mult mai naturale decat alte variante existente in prezent pe piata. De asemenea, un alt aspect la fel de important este faptul ca unele astfel de nuci de sapun sunt combinate cu alte ingrediente naturale pentru a oferi beneficii SPA si de relaxare.

Ce este terapia cu sare sau haloterapia?

Terapia cu sare este, de asemenea, cunoscut sub numele de haloterapie, care provine din lucrarea greaca Halo, care inseamna „sare”. Aceasta este o terapie minunata care foloseste sare pentru a trata diferite afectiuni de sanatate si pentru a vindeca ranile. Pe terapiesare.ro vei gasi mai multe informatii in acest sens.

Mai multe forme de terapie cu sare sau haloterapie:

Mai jos sunt cateva dintre cele mai importante forme de terapie cu sare sau haloterapie:

Inhalari saline:

Exista inhalari de solutii saline (inhalare umeda) in care aerosolul de sare poate fi administrat prin inhalare cu ajutorul nebulizatoarelor in cazul in care este utilizat ca terapie individuala sau poate fi utilizat intr-un spatiu deschis in zonele de coasta si in vecinatatea oceanelor.

Inhalari de aerosoli de sare uscata:

In cazul inhalarilor de aerosoli de sare uscata, aerosolul este substanta agent terapeutic activ care provine din atomizarea substantelor uscate cu ajutorul unui generator de aerosoli cu sare uscata sau a halogeneratorului.

Sesiunile de respiratie sunt efectuate pentru a ajuta aerosolul sa treaca cu succes la partile dorite ale sistemului respirator. Studiile indica faptul ca aceasta forma de terapie cu sare poate fi un tratament natural eficient pentru astm, alergii, sinuzita si alte probleme respiratorii.

Irigarea si spalarea

Irigarea si spalarea in tratamentul bolilor cavitatii bucale: Tratamentele prin irigare si spalare pentru a vindeca bolile cavitatii bucale se efectueaza cu apa salina. Aici, apa sarata contine o salinitate cuprinsa intre 2% si 3% si este utilizata la o temperatura de 37 de grade Celsius. Tratamentul proceselor inflamatorii este sustinut de udarea si spalarea peridontiilor; sarea ajuta la eradicarea secretiilor patologice si reduce numarul de microbi si, de asemenea, functioneaza pentru a reduce sangerarea si umflarea.