Dacă vrei să crești unghii mai lungi, încearcă să-ți amintești că acest lucru poate avea un preț, mai ales dacă vrei să-ți crească unghiile foarte lungi. Cu cât unghiile tale sunt mai lungi, cu atât poate fi mai greu să faci lucruri obișnuite, cum ar fi să cânți la chitară, să tastezi sau chiar să închizi o cămașă.

Un set de unghii frumoase, lungi, sănătoase și bine îngrijite poate arăta cu adevărat grozav și, atâta timp cât nu exagerați, nota de glamour pe care o poate oferi un aspect general poate merita costul.

Un lucru de reținut este că, pentru a crește unghiile sănătoase, trebuie să ai grijă de ele cu un kit de unghii cu gel . Creșterea unghiilor mai lungi nu este doar o chestiune de a nu le tăia; va trebui să ai grijă și să nu se spargă. Inamicul unghiilor lungi, este ruperea unghiilor.

Cu excepția cazului în care sunteți cu adevărat înclinați din punct de vedere genetic către unghiile slabe, există modalități de a vă asigura că unghiile sunt suficient de puternice pentru a rezista la creșterea până la lungimea dorită.

Primul pas pentru a crește unghiile mai lungi este să le păstrezi curate. O mulțime de crud și alte chestii urâte pot fi prinse sub un set de unghii lungi și, cu toată acea grosieră, pot veni microbi și potențialul de infecție. A-ți menține mâinile curate este un obicei grozav pe care trebuie să-l ai în general și poate fi cu adevărat util dacă vrei să crești unghii mai lungi.

Un lucru foarte rău de care trebuie să aveți dacă doriți să creșteți unghiile mai lungi este roșcatul unghiilor. În afară de faptul că este un obicei destul de grosolan să ai în general, poate provoca multe daune, nu doar unghiei în sine, ci și patului unghiei, care este pielea de sub unghie. Dacă întâmpinați probleme în a vă ține dinții departe de unghii, încercați să vă asigurați că gura și mâinile sunt ocupate ori de câte ori simțiți nevoia. Păstrarea la îndemână a unui pachet de gumă sau a unui stilou și hârtie pentru când Nibbles lovesc.

Chiar dacă uneori pot fi o bătaie de cap de aplicat, un pic de lac de unghii vă poate proteja unghiile de intemperii; precum și să ofere puțină întărire pentru a preveni ruperea acestora.

Înainte de a sparge oja, totuși, este o idee foarte bună să-ți pilezi unghiile în mod regulat și frecvent. Creșterea unghiilor este în mod natural neuniformă și, dacă este lăsată necontrolată, este mult mai probabil să ai unghii.

Netezirea marginilor aspre ale unghiilor nu numai că poate ține la distanță unghiile și marginile ascuțite, dar le oferă și un aspect uniform, absolut necesar pentru un aspect frumos și lustruit.

Pe lângă păstrarea lor curată, uniformă și protejată, va trebui, de asemenea, să vă asigurați că vă împiedicați unghiile să se usuce prea mult, evitând produsele pentru unghii cu substanțe chimice nocive, cum ar fi toluenul și DBP.

În consecință, este foarte important să vă asigurați că cuticulele – pielea care protejează zona în care sunt produse unghiile – sunt tăiate și hidratate. Cuticulele prea mari vă pot sufoca de fapt unghiile și creșterea lor, dar este, de asemenea, important ca pielea din jurul unghiilor să fie sănătoasă.

By Minune