Va spalati masina din cand in cand la serviciile din benzinarie, dar aceste tipuri de masinarii nu trag toata murdaria de pe roti. Daca te confrunti si cu problema pierderii presiunii, ai nevoie de cel mai bun service roti, astfel incat dupa curatarea masinii sa verifice si presiunea si daca este necesar sa analizeze cu atentie integritatea anvelopelor si sa le vulcanizeze.

Atunci, curata tu, de mana. In aceasta parte a vehiculului se acumuleaza o cantitate mare de praf de la frane. Prin urmare, este mai bine sa alocati o galeata cu apa doar pentru roti. Ai nevoie de un produs special cu proprietati de indepartare a grasimilor, cel putin o perie potrivita (cu peri moi) si pe care sa o folosesti doar pe jante si anvelope. Si, de asemenea, cateva carpe din microfibra pentru a le usca sau prosoape de hartie si manusi pentru a va proteja mainile de produsul de curatare. Cand arata stralucitor, masina ta va atrage atentia.

Incepeti cu o roata si cand terminati cu ea, aseaza-te la alta, adica curatati una cate una (mai intai partea interioara si apoi cea externa). Urmati intotdeauna instructiunile pentru a aplica produsul degresant. Odata pulverizat, lasati timpul indicat de producator, sa actioneze, frecati bine cu peria, fara a lasa nici un colt necuratat si clatiti cu un jet de apa. Poate ai nevoie de o perie mai mica pentru zonele mai inaccesibile.

Important: clatiti bine pentru a nu lasa reziduuri ale curatatorului care ar putea fi corozive. Daca murdaria de pe anvelope este foarte intensa, optati pentru un produs capabil sa indeparteze particulele ferice si asa-numita Bara de lut (o argila cu aspectul unei bare de plastilina care elimina contaminarea aderenta la corp si o lasa neatinsa fara a o deteriora).

Se termina curatarea rotilor cu un burete si o ceara de lustruire si de protectie a jantelor si anvelopelor.

Cand te duci sa speli masina, incepe intotdeauna cu rotile si termina cu geamurile. Gasesti la nesfarsit detergenti pentru roti in magazine, asa ca asigura-te ca alegi unul sigur pentru masina ta. Daca doriti sa le pastrati perfecte, rotile au nevoie de cel putin o spalare pe saptamana.

In momentul curatarii, vei putea sa verifici foarte bine anvelopele si jantele iar daca este necesar, poti merge pentru roluit jante tabla sau tabla, in functie de ce tip de jante ai, pentru ca acestea sa arate mereu perfect si sa nu iti dezumfle cauciucurile. Alege de fiecare data cele mai bune astfel de servicii si cu siguranta vei obtine rezultate foarte bune.

  Inafara de spalare, rotile au nevoie si de o verificare periodica… Cand sa apelezi la o vulcanizare auto?

Ei bine, vulcanizarea rotii tale este necesara atunci cand detectezi o intepatura in cauciuc sau cand observi o denivelare pe suprafata acesteia. De asemenea la o vulcanizare auto sau un atelier specializat, poti sa verifici constant echilibrarea rotilor pentru a te putea bucura in siguranta de o plimbare cu masina ta.

 

By Minune