Cat de des te opresti si te gandesti la modurile in care reciclarea poate aduce beneficii? Luati in considerare viata de zi cu zi – ati aruncat vreodata o cutie de aluminiu doar pentru ca vi s-a parut ca necesita mai multa munca pentru a o curata? Adesea, oamenii aleg sa nu recicleze, deoarece este un pas suplimentar care nu culege o recompensa instantanee. Cu toate acestea, luarea unor pasi mici pentru a crea obiceiuri bune de reciclare in viata de zi cu zi produce beneficii care va afecteaza mult mai mult decat va puteti da seama.

Inainte de a arunca cutia de aluminiu goala, luati in considerare aceste beneficii ale reciclarii:

Reciclarea reduce deseurile trimise la gropile de gunoi si la incineratoare.

Cat de des vezi o groapa de gunoi? Probabil ca raspunsul tau nu este des. Aproximativ 72% din toate deseurile care sunt trimise la gropile de gunoi sau la incineratoare consta din materiale care ar putea fi folosite mai bine prin reciclare sau compostare. Nu numai ca aceste gropi de gunoi au efecte adverse asupra turismului, dar polueaza si aerul curat si apa. Data viitoare cand sunteti gata sa aruncati, luati in considerare daca materialul are un scop mai mare decat a fi ingropat intr-o groapa de gunoi.

Prin reciclare ajuti mediul si natura

Unul dintre cele mai comune exemple in acest sens sunt chiar anunturile asa cum sunt cele de genul cumparam catalizatoare in Bucuresti. Probabil ai vazut deja si tu astfel de anunturi si te intrebi de ce ar da cineva bani pe un catalizator stricat, mai ales ca, daca te uiti in tabel vei vedea si ca cele mai multe dintre catalizatoare au un pret destul de mare.

Ei bine, catalizatoarele vechi si uzate sunt atat de poluante, incat firmele care se ocupa de reciclare prefera sa plateasca pentru a sti ca acestea ajung intr-un loc cat mai sigur si nu exista riscul ca substantele din itnerior sa se scurga in sol sau sa contamineze apa. De aceea, daca ai un catalizator uzat, iti recomandam sa il duci la un astfel de centru pentru a primi contravaloarea lui. Aceasta valoare va fi calculata foarte simplu. Totul depinde de starea catalizatorului si de materialele din interiorul sau. Cu cat cantitatea de material pretios din interior este mai mare, cu atat va creste si pretul. Astfel, va fi mult mai simplu sa protejezi mediul stiind ca esti si remunerat pentru asta.

Reciclarea previne poluarea.

Aerul curat si apa sunt unele dintre cele mai pretioase resurse ale noastre. Folosind hartie reciclata, producatorii isi reduc poluarea aerului cu 73% si cea a apei cu 35%. In plus, deseurile miniere pot fi reduse semnificativ prin reciclarea materialelor din sticla si otel. Recicland cat mai multe produse posibil si cumparand produse fabricate din materiale reciclate, puteti contribui la reducerea semnificativa a poluarii mediului.

Facand pasi mici in viata de zi cu zi pentru a va imbunatati obiceiurile de reciclare poate avea un impact semnificativ.

By Minune