Pe parcursul anului fiecare dintre noi facem mici excursii în scopuri recreative. Dar există și persoane care prin natura locului de muncă trebuie să facă călătorii în interes de serviciu mai scurte sau mai lungi. Deci putem constata că toți avem nevoie de o geantă de voiaj care să fie la îndemână noastră când trebuie să plecăm într-o călătorie.

Cum să alegem o geantă de voiaj

O geantă de voiaj în rând trebuie să fie funcțională, adică să fie ușor de manevrat, să fie destul de încăpătoare pentru lucrurile necesare pentru 2-3 zile, dar în același timp să fie destul de rezistent ca să nu se rupe în la prima călătorie. Am adunat câteva criterii importante care trebuie să analizezi când alegi o geantă de voiaj.

Capacitatea genții

Când vorbim despre capacitate, de fapt vorbim despre volumul util interior al genții. Fiind cel mai important lucru pentru noi, fiindcă de asta depinde câte haine, pantofi și accesorii încap în acesta. Volumul optim pentru o geantă este de 30 de litri, astfel geanta nu devine prea grea pentru cărat în mână și nu există nici riscul să se rupe mânerele. În mod normal o geantă de voiaj nu trebuie încărcat la maxim, ca hainele să nu se șifoneze, precum este recomandat ca în același compartiment să fie amestecate lucrurile.

Compartimentarea genții de voiaj

Pentru o utilizare optimă a genții de voiaj, acesta deobicei este împărțită în mai multe compartimente independente. Astfel organizarea lucrurilor din geantă devine simplă, putând fi puse hainele separat de pantofi, șlapi, eventual alte obiecte de uz personal. Multe produse au compartimente prevăzute cu fermoar, fiind foarte util dacă în timpul călătoriei geanta este mult manevrată, evitând posibilitatea ca lucrurile să se iasă din compartimente. La gențile de voiaj de dimensiuni mari cu multe compartimente, acest fermoar este obligatorie, la cele dimensiuni mici sau medii nu neapărat este nevoie.

Dimensiunea genții de voiaj

Când te apuci de împachetat realizezi că indiferent cât de simplist le aduni hainele nu încapă în geanta de voiaj care îl ai la dispoziție. În acest caz ai ori te orientezi către un alt geantă de voiaj, ori începi să restructurezi și selectezi lucrurile care vrei să iei în călătorie. În caz ideal ai mai multe genți la dispoziție și poți alege la nevoie una mai încăpătoare. Dar în totdeauna trebui să ai grijă ca să nu duci într-o călătorie mai multe genți decât poți căra cu mâna.

By Minune