A tras tare toata echipa un an intreg si meritati si voi o rasplata? Pe langa sperantele de mariri si prime, ar fi bine sa puneti pe lista si un teambuilding de care sa va ocupati chiar voi, protagonistii. Pentru ca stiti mai bine ce va place, unde ar fi locatia potrivita si care ar fi timingul ideal pentru programarea lui. Indiferent de buget si alte specificatii, ar fi bine sa bifati cat mai multe din urmatoarele.

  1. O intalnire in plen, in care sa se voteze cateva optiuni mari legate de perioada, destinatie,

activitati distractive. Asta ca sa va feriti de discutii ulterioare (care oricum vor aparea, dar vor fi mai usor de inabusit din fasa) si sa se simta toata lumea implicata.

  1. O destinatie suficient de aproape incat sa nu va plictisiti pe drum, dar suficient de

departe incat nimeni sa nu fie tentat usor sa dea o fuga pan-acasa. Cu chestii utile in proximitate (magazine, un restaurant si un bar decent, un spital), dar totusi departe de lumea dezlantuita incat sa va ofere intimitate. In ceea ce priveste semnalul la internet, am zice un mare NU, musai e doar cel de telefonie mobila, in caz de vreo urgenta.

  1. O durata mai mare de 2 zile, dar mai mica de o saptamana. Pentru ca daca se sta doar un

weekend, nu aveti timp sa va demeticiti bine de pe drum si trebuie sa porniti inapoi, iar daca stati 7/10zile incepe sa loveasca dorul de iubite si copii, ceea ce strica atmosfera generala.

  1. Totul de-a gata la locatie, pe cat posibil. Mirajul unui gratar cu familia de la munca e ok

o data in aceasta perioada, in rest ar fi frumos sa va simtiti cu totii lipsiti de responsabilitati de orice fel, nimeni nu toaca salata, nu intoarce mici, etc.

  1. Cat mai putine dovezi referitoare despre ce se intampla acolo. Stim ca aveti sigur in

echipa pe cineva care la auzul cuvantului teambuilding s-a apucat sa dea un search pe Google de tipul „fotograf profesionist Bucuresti” sau „fotograf profesionist Constanta” sau oricare va este destinatia. Si desi pare fun sa va ramana amintirile intiparite asa, la sueprcalitate, mai bine va limitati la o fotografie corporate inainte de plecare, serioasa si decenta, dezlantuindu-va in afara ochilor si obiectivelor straine. Oricum intotdeauna exista cineva care-i fotografiaza pe ceilalti dormind cu un ochi deschis si cu bale-n coltul gurii, este suficient acel amator dornic de santaj la momentul oportun.

  1. Pregatiti un survival kit, cu chestii antimahmureala si antiidigestie, pentru ca nu e

teambuilding reusit daca macar jumatate din echipa nu se vaita de vreo durere, cele de cap si de burta fiind cele mai intalnite.

  1. E ok sa lasati lucrurile sa se aseze de la sine, fara sa programati 2000 de activitati pe zi,

asa cum e de asemenea in regula sa angajati o firma care sa va creeze un concept special gandit pentru voi, important e sa alegeti ce vi se potriveste si sa va simtiti bine.

Zie ca mergeti la Mizil sau in Lisabona, important e ca toata lumea sa aprecieze escapada exact pentru ceea ce este, sansa de a va cunoaste mai bine in alt context decat cel al jobului. Have fun!