Daca intotdeauna te-au fascinat acele detalii impresionante ale stilului vintage si de abia astepti urmatoarea renovare pentru a-ti pune in practica ideile, atunci iti recomandam sa inlocuiesti si instalatiile sanitare. Bateriile sunt adeseori puse pe ultimul loc pe lista de cumparaturi atunci cand vine vorba sa se puna in aplicare un anumit stil de design interior. Dar, pentru a putea obtine imaginea completa, este nevoie ca toate elementele sa fie in acelasi stil.

Producatorii de baterii baie au inceput sa puna accentul si pe stil dar si pe functionalitate prin echiparea acestora cu numeroase functii menite sa iti usureze viata. Vintage, este doar stilul pe care il imbraca bateria pentru baie dar poate sa fie la fel de performant ca oricare alte modele intalnite pe piata.

Cateva caracteristici ale bateriilor in stil vintage

Modul de constructie al acestor baterii bucatarie vintage este unul diferit si se remarca mai ales forma tijei, numarul de robineti si sistemul de valve. Cand vine vorba despre alegerea formei tijei, poti sa alegi fie unul drept sau in gat de lebada. Pentru ca este vorba despre modele retro, cel din urma tip este cel mai recomandat pentru a crea imaginea acea retro la care visezi.

Cele cu gatul in stil lebada prezinta avantajul de a centra jetul de apa si, astfel sa ai parte de un debit mai bun. De asemenea, acest tip de baterii baie sunt disponibile in varianta cu o singura comanda (monocomanda) si cu doua (robinete care sunt montate pe tija sau pe chiuveta). Amintind de vremuri de mult apuse, acest tip de baterie baie utilizeaza o a doua constructie ceea ce le face putin mai greu de manevrat. De asemenea, vei petrece destul de mult timp pentru a regla temperatura dorita a apei.

Fara sa intram in prea multe detalii tehnice, pe termen lung cele mai ideale modele sunt cele cu placuta sau disc ceramic. Pot sa fie insotite de anumite accesorii dar intr-un stil vintage autentic acestea nu joaca un rol foarte important intrucat, pentru a te bucura de tot ceea ce inseamna stilul autentic se presupune sa renunti la astfel de aspecte.

Baterii baie vintage cu diverse accesorii si imbunatatiri pentru adaptarea la viata moderna

Pe piata vei putea sa gasesti modele de baterii baie vintage care pot avea dus extractibil pentru a avea mai multa mobilitate atunci cand folosesti chiuveta. Dar un astfel de model isi gaseste mai degraba locul in bucatarie decat in baie. Includerea unui aerator poate sa joace un rol important in economisirea apei intrucat introduce aer in jetul de apa si mentine presiunea ridicata cu un consum redus.

Daca te intereseaza unde poti sa gasesti cele mai bune modele de baterii baie in stil retro atunci poti sa ai incredere in magazinele online. Vei putea gasi numeroase oferte si avantajul suprem este acela ca poti afla cum s-au comportat aceste instalatii in baile celor care le-au achizitonat deja. De asemenea, nici preturile nu sunt de neglijat intrucat de multe ori poti sa gasesti oferte pentru baterii baie vintage la preturi mult mai avantajoase decat in magazinele fizice.

By Minune