O vorba cunoscuta spune ca daca ,,nu esti online, nu existi”. In ziua de astazi totul s-a mutat in mediul online, incepand de la produse pana la servicii, de la lucruri cunoscute pana la cele mai putin cunoscute, este imposibil sa nu gasesti ceea ce cauti. Mai ales daca ai o afacere, existenta unui site de prezentare, cel putin, iti asigura mai multa vizibilitate, poate sa iti aduca mai multi clienti, creste increderea clientilor tai si vei obtine numeroase avantaje pentru tine si afacerea ta.

Daca inca nu esti convins ca ar trebui sa investesti intr-un site de prezentare pentru afacerea ta haide, mai intai, sa facem un exercitiu de imaginatie. Sa presupunem ca detii toate resursele necesare pentru ca afacerea ta sa se dezvolte in continuare. Acum tot ce mai ramane de facut este sa atragi clientii necesari pentru a face totul posibil. Acest lucru inseamna sa iti faci cunoscuta afacerea si ai nevoie ca oamenii sa auda cat mai multe lucruri pozitive despre ceea ce poti oferi. In acest moment intervine necesitatea de a-ti asigura prezenta online si, cum ai putea sa o faci mai bine? Prin a-ti crea un site de prezentare online.

De ce este bine sa ai un site de prezentare?

Un site de prezentare are mai multe roluri: functie de marketing, functie de informare si functie de promovare a intregii companii. Indiferent daca ai un magazin sau vinzi servicii catre clientii tai, vei avea nevoie de un site de prezentare. Multe companii nu dau importanta acestui lucru dar un site de prezentare poate sa schimbe o afacere in bine. Un potential client sau investitor daca nu gaseste detalii suficiente despre afacere in mediul online va tinde mai mult sa colaboreze cu concurenta. Prin asigurarea unor simple informatii precum datele de contact, localizarea, modul de functionare al produselor si serviciilor, etc., poate sa aduca mai multi clienti dar si noi oportunitati.

Un site de prezentare te va face vizibil la nivel global, nu numai local. O astfel de performanta o mai poti obtine numai daca iti angajezi o armata de agenti call center care sa se ocupe de promovarea afacerii 24/7. Accesarea unui site web iti ofera posibilitatea de a accesa un volum mai mare de informatii intr-un timp cat mai scurt si cat mai comod.

In functie de domeniul tau de activitate poti sa stabilesti volumul de informatii care sa apara e site. De exemplu, poti sa creezi tutoriale, sa afisezi articole in care clientii pot sa invete cum sa profite la maxim de calitatile produselor si serviciilor sau pot sa viziteze site-ul in mod regulat pentru a afla despre schimbari importante care au loc in domeniul in care activezi. Astfel, cresc sansele pentru ca utilizatorii sa revina pe site-ul tau si chiar sa realizeze o comanda.

Un site de prezentare este un instrument de publicitate online daca stii cum sa il folosesti. Toate informatiile pe care crezi ca si-ar dori sa le cunoasca oamenii despre afacerea ta trebuie sa se regaseasca pe site-ul tau de prezentare. Este o modalitate eficienta de a spori notorietatea afacerii tale si a increderii clientilor tai in produsele si serviciile achizitionate. Spre deosebire de o reclama TV sau radio, te vei putea adresa direct persoanelor care sunt interesate in mod real de ceea ce ai de oferit. Plus ca, pretul pentru un spot publicitar la TV sau la radio este cu mult peste bugetul pe care l-ai seta in mod obisnuit pentru promovare. Un site de prezentare este de zeci de ori mai ieftin decat sa platesti difuzarea la TV.

Numarul celor care se uita la TV sau asculta radio-ul scade in mod considerabil pe zi ce trece iar cele mai multe persoane care urmaresc emisiuni si in mod implicit reclame sunt pensionari. Mai ales daca ai lansat pe piata un produs inovator suntem siguri ca nu doresti sa te adresezi unui public destul de restrans si imbatranit care este posibil sa nici nu inteleaga mecanismul de functionare al produsului sau serviciului tau.

Colaboreaza cu profesionisti pentru a avea un site care sa te reprezinte

Pentru obtinerea acestor rezultate este important si cu cine alegi sa colaborezi pentru realizarea site-ului de prezentare. In mod aparent, pe piata online toata lumea ofera cele mai bune servicii dar in realitate sunt foarte putine agentii web care sunt compatibile cu necesitatile tale. Un site de prezentare nu numai ca trebuie sa contina informatiile tale actualizate ci trebuie sa aiba si un aspect atractiv, sa fie usor de navigat pe el, sa se incarce rapid, sa fie bine optimizat, mai pe scurt sa lucreze in favoarea afacerii tale.

O agentie seo sau de webdesign nu va incerca sa faca vanzare cu orice pret si nu iti va creea iluzii in ceea ce priveste succesul site-ului de prezentare. Rezultatele bune se obtin prin munca dedicata si prin abordarea unor strategii de promovare potrivite.

Dat fiind faptul ca prima impresie conteaza, este important ca site-ul de prezentare sa arate bine. Trebuie sa aiba un logo reprezentativ pentru afacerea ta, sa aiba informatii complete si suficiente, sa nu arate incarcat. De asemenea, trebuie sa fie optimizat pentru dispozitivele mobile, asa cum sunt smartphone-urile pentru ca informatiile tale sa poata fi afisate corespunzator si pe telefon. Acest lucru este esential deoarece in ziua de azi, cele mai multe persoane isi petrec timpul pe telefon si cauta informatii in timp ce se deplaseaza la servici sau petrec cateva momente de relaxare.

Daca ai nevoie de o echipa de specialisti care sa iti creeze site-ul de prezentare incepand de la realizare pana la popularea acestuia cu continut, atunci solicita o oferta personalizata chiar acum. Un site de prezentare bine realizat este cartea de vizita a oricarei afaceri si poate sa iti aduca toate beneficiile despre care am vorbit in aceste cateva randuri. Totodata, un site web poate sa te faca mai vizibil, clientii vor avea mai multa incredere si vei putea fi plasat deasupra concurentilor care inca nu au un site de prezentare realizat.

 

By Minune