pompa submersibila cu tocator

Pompa submersibila cu tocator este utilizata pe scara larga atat pentru uzul casnic, cat si in cazul sistemelor de apa municipale, canalizari industriale (fabrici alimentare, subproduse agricole, productia hartiei, industria metalelor, industria chimica etc).

Daca apa pe care doresti sa o pompezi contine multa murdarie, atunci vei avea nevoie de o pompa speciala care sa isi poata face treaba fara sa se infunde. Aceste pompe ar trebui sa poata functiona corect chiar si cu particule de noroi si alte deseuri.

Pompa submersibila este un echipament ce functioneaza exclusiv sub apa. Acestea sunt folosite in scopul de a pompa apa din locuri precum piscine, rezervoare, fantani, iar exemplele pot continua. Pompele submersibile cu tocator pot fi utilizate pentru curatarea sistemelor de canalizare si fose septice.

Cel mai important aspect al unei pompe de apa murdara este dimensiunea particulelor solide care pot trece prin aceasta. Particulele solide au dimensiuni diferite si nu fiecare pompa are capacitatea de a permite trecerea acestora, astfel ca se pot infunda si supraincalzi, ulterior pompa defectandu-se.

In cazul pompelor submersibile cu tocator, pe langa functia amintita anterior, ele au scopul evident de a taia, sfarama si sparge in parti mici impuritatile care trec prin pompa odata cu fluidul pompat.

Acest tip de pompe este caracterizat de faptul ca nu aspira fluidele, acestea fiind impinse spre suprafata, obtinand o eficienta mult mai buna in comparatie cu pompele obisnuite. Pompele submersibile cu tocator sunt utilizate in general pentru sistemele predispuse la blocari severe.

Inainte de a achizitiona o pompa submersibila cu tocator, este important sa tii seama de cateva caracteristici pe care aceasta sa le aiba. Fiecare dispozitiv este diferit, iar capacitatea de pompare si tocare difera, la fel si puterea motorului, consumul de electricitate etc. De asemenea, pentru viitorul proprietar, urmatorii parametri sunt importanti:

  • putere (pentru uz casnic 0,5 – 1,5 kW);
  • productivitate (150 – 600 l / min);
  • inaltimea coloanei de lichid – presiune (10-20 m);
  • temperatura fluidului de lucru (de la + 1 pana +40 ºС);
  • gradul de densitate al mediului pompat (pana la 1200 kg / m3);
  • nivelul de aciditate al mediului de lucru (Ph – nu mai mare de 10).

De regula, pentru echipamentele de pompare, cum sunt pompele submersibile cu tocator, este folosita o retea electrica stationara. In cazul gospodariilor, in mod traditional sub tensiune de 220 V, iar in industrie si agricultura, echipamente cu o tensiune 380 V.

Pompele submersibile cu tocator sunt proiectate astfel incat sa fie etanse, cu garnituri care sa impiedice patrunderea apei in interior aparatului, evitand astfel corodarea si defectarea componentelor interne. Pe piata sunt disponibile mai multe modele de pompe cu tocator. Majoritatea includ doua seturi de lama sau taietoare care se misca unul impotriva celuilalt pentru a reduce dimensiunea solidelor din lichid.

Pompele submersibile cu tocator sunt de diferite tipuri, dimensiuni si fiecare are propriile sale avantaje. Pe TopStrong.ro vei gasi o gama variata de pompe, potrivite pentru orice situatie. Daca esti in cautarea unei pompe submersibile cu tocator, cere sfatul unui consultant! Specifica dorintele si cerintele, iar un expert in pompe te va ajuta sa alegi ce pompa se potriveste cel mai bine situatiei tale.

By robert