În familia ta tocmai a intrat un patruped blănos, pe care îl adori? Atunci este bine să știi care sunt avantajele de care se bucură animalul atunci când îi oferi hrană umedă câini. Este vorba despre o alternativă gustoasă și apetisantă la bobițele uscate, datorită căreia vei primi și mai multă dragoste din partea prietenului tău patruped.

Descoperă, însă, principalele aspecte pe care e bine să le iei în considerare la hrana umeda caini, începând de la cum să o alegi pe cea potrivită, și până la modul în care este recomandat să o administrezi.

Hrana umeda caini – când este recomandat să o folosești?

Desi gustoasă, apetisantă și cu un miros mereu îmbietor, hrana umedă trebuie să reprezinte doar un deliciu ocazional, pe care i-l oferi câinelui tău, atunci când îți dorești să-l răsfeți. De asemenea, poți folosi conserve și plicuri atunci când observi că animalul tău de companie nu consumă suficientă apă și vrei să îl ajuți să se hidrateze ori când este bolnav și refuză bobițele uscate.

Citește lista de ingrediente de pe ambalaj

Pentru a-ți da seama care este mâncarea umedă ideală pentru câinele tău, alocă-ți timp să citești lista de ingrediente. Pe aceasta ar trebui să se regăsească:

  • proteină de origine animală (în proporție de peste 50%), fie că aceasta provine de la pui, somon, vită sau curcan;
  • carbohidrați sănătoși (grăsimi);
  • vitamine și minerale din fructe și legume;
  • zinc;

De preferat este să te ferești de produsele cu un conținut ridicat de cenușă, întrucât aceasta este dăunătoare câinelui tău pe termen lung.

Alege mâncarea umedă în funcție de vârsta animalului

Ține cont și de vârsta pe care o are câinele tău atunci când vrei să investești în hrană umedă. Din fericire, producătorii îți vin în ajutor, iar pe ambalaj vei vedea imediat dacă mâncarea este pentru:

  • juniori – pentru câini aflați în creștere, cu vârste cuprinse între 2 și 12 luni;
  • adulți – pentru câini ajunși la maturitate, care au peste 1 an;
  • seniori – pentru animale care au depășit pragul vârstei de 7 ani.

Cum să administrezi corect hrana umedă câinelui?

Dacă vrei să știi cum să inserezi mâncarea umedă în alimentația prietenului tău patruped, este bine să știi că o poți folosi ca aliment principal doar în cazuri excepționale, atunci când animalul este mult prea mic pentru a putea mesteca bobițele uscate, atunci când patrupedul este bolnav sau atunci când animalul devine senior, iar mâncarea uscată nu mai este la fel de simplu de diferat ca odinioară.

În general, este recomandat să îi oferi câinelui tău hrană umedă o dată pe săptămână, atunci când vrei să îl răsfeți. Mai mult, poți combina un plic de mâncare umedă cu bobițele, pentru a nu-l obișnui cu hrana umedă.

Depozitarea corectă a hranei umede

Pe piață găsești astăzi atât plicuri, cât și conserve cu hrană umedă. Avantajul plicurilor este acela că ele sunt ambalate în monoporții. În ceea ce privește conservele, însă, este bine să știi că trebuie consumate în maximum 24 de ore de la deschidere, întrucât ulterior încep să își piardă din proprietăți.

Încearcă, pe cât de mult posibil, să depozitezi mâncarea umedă acoperită, într-un mediu răcoros, ferit de razele soarelui.

NovaFood.ro este partenerul tău de nădejde, care te ajută să găsești cea mai bună mâncare pentru prietenul tău patruped chiar din confortul propriei case. Online ai la dispoziție mancare pentru caini, dar și plicuri și conserve, toate realizate din ingrediente atent alese, pe care le poți comanda în numai câteva momente!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0724239215